Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

Dr. Fekete Csaba rendőr dandártábornok, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes úr és Király András rendőr alezredes, Szigetszentmiklósi rendőrkapitányság vezető nyitotta meg a fórumot.
Önkormányzatok, civil közösségek, egyházak véleménycseréje, kommunikációja a kapitányság munkájáról a hagyományosan, évente megrendezett találkozó célja.
Király András kitekintéssel kezdte beszámolóját, amiből az derült ki, hogy a 10.000 főre jutó bűncselekmények számában az országos átlag alatt van a kapitányság.
Kapitány úr kiemelte, hogy sajnos a tököli számban benne vannak a BV Intézetben elkövetett bűncselekmények is. Ezek nélkül a város közbiztonsági mutatói igen kedvezőek. Tököl az egyik legbiztonságosabb város a 10.000 lakos fölötti Pest megyei települések között.
Jelentősnek ítélte a Polgárőrséggel, s a civilekkel, egyházakkal kialakított együttműködést, mely Tökölön is több évtizedre tekint vissza.
Mint mindig, most is szó esett a lakosság szubjektív biztonságérzetéről, melyet a jelenlévő önkormányzati tisztségviselők, iskolaigazgatók, közösségvezetők is javulónak ítéltek.
Dr. Fekete Csaba rendőrfőkapitány-helyettes összegezte a Fórumon elhangzottakat, s a javuló folyamat korlátaira is felhívta a figyelmet.
A közlekedésbiztonság javulását az egyre növekvő forgalom, s a folyamatos útjavítások miatt csak türelemmel, toleranciával, s a körültekintő szervezettséggel látja biztosíthatónak.
Tökölről Hoffman Pál polgármester és Prodán Gábor görögkatolikus lelkész vettek aktívan részt az Egyeztető Fórumon.