Városi uszoda: „December 31-ig biztosan nem húzzuk le a rolót.”

Nagy eredmény, hogy 2023. január 1-ig vállalta a Képviselő-testület az uszoda működtetését. Az üzemeltetési költségek így a tavalyihoz képest megduplázódnak.

Az uszoda vezetője Szabadi György munkatársaival számos megtakarítási intézkedést vezetett be, s az is szerencsés, hogy még most októberben is vannak szép napsütéses időszakok, működnek a napelemek.

Folynak a számítások a jövő évi költségek felmérésére itt is csakúgy, mint a többi intézmény esetében. A számítások alapján ez akár négy-hatszoros is lehet. Az uszoda esetében ugyan 2023. szeptember 30-ig előnyösnek látszó szerződéses árral rendelkezünk, de így is sok a bizonytalanság. Levélben kerestem meg Dr. Wladár Sándort, a Magyar Úszó Szövetség elnökét, melyben jeleztem, hogy a céljaink változatlanok, résztvevői kívánunk maradni az Úszó Nemzet Programnak.

Csakúgy, mint eddig, várjuk a környező települések diákjait is. Nem erősíti a helyzetet, hogy a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ arról adott tájékoztatást, hogy a diákok úszásoktatási programját nincs módjukban támogatni.

A helyzet tehát a jövő évet illetően képlékeny. A célunk egyértelmű, megtakarításokkal, bevételnöveléssel az uszoda költségeit a finanszírozhatóság szintjén kívánjuk tartani, de nyilván csak „addig nyújtózunk, amíg a takarónk ér”.