Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                    Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2021 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


A Polgárőrség Nemzeti Érték

Ülésezett a Pest Megyei Polgárőr Szövetség, tököli kitüntetettek

„Most elérkezett az igazság pillanata.” – kezdte évértékelő beszédét a tököli származású dr. Bilisics Péter, majd ismertette, hogy 2018-ban milyen zivataros évet élt át a Szövetség. Kitért arra, hogy számos polgárőr önzetlenül dolgozik a megye közbiztonságáért, a 187 településen élőkért. A tagság létszáma 2018-ban növekedett, a megyei iroda dolgozói kiválóan végzik munkájukat. Külön kitért a fiatal polgárőrökre, a fiatalok megszólítására, melynek érdekében két nagy projektet is indítottak.

Ezek után dr. Fekete Csaba címzetes rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Pest megyei rendőrfőkapitány helyettese kért szót, hogy megköszönje a polgárőrök tavalyi évben végzett munkáját. Elmondta, hogy a bűnügyi statisztikák továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak úgy országos szinten, mint Pest megyében, és ezen eredmények elérésében a polgárőröknek nagyon komoly szerepük van. Kiemelte, hogy 169 egyesülettel van együttműködési megállapodásuk, és ezen egyesületekkel valóban kiváló illetve hatékony a szakmai kapcsolat. Ezt mutatja az is, hogy 2018-ban több mint 5500 alkalommal láttak el közös szolgálatot.

„A Szövetség az én megítélésem és tapasztalataim szerint törvényesen működik.” – Ezt már dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke jelentette ki, majd hozzátette, hogy nemrégiben találkozott Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, aki azt mondta, hogy a Polgárőrség nemzeti érték, és erre nagyon-nagyon vigyázni kell. Majd kinyilvánította, hogy dr. Bilisics Péter remekül képviseli a Pest megyei polgárőrök érdekeit az OPSZ-en belül. – A rend, a fegyelem és a tisztesség nagyon fontos, ezért nagyon vigyázzunk a Pest megyei szövetségre, annak egységére!
Az OPSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy a polgárőrségnek a lakosság általi elfogadottsága nagyon magas, közel 83 százalékos és a rendőri vezetőkön túl állami szinten is nagy az elismertség. – Magyarország Kormányának stratégiai partnere a Polgárőrség, és ez nem kis dolog – mondta dr. Túrós András.

A közgyűlésen kitüntetéseket, elismeréseket adtak át többeknek, köztük tökölieknek is. A Tököli Polgárőr Egyesület illetve a Pest Megyei Polgárőr Szövetség javaslatára a Polgárőrség tevékenységének segítéséért Cseri Eszter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség, Hoffman Pál polgármester az Országos Polgárőr Szövetség elismerésében részesült.

Forrás: www.opsz.hu/pest-megye