Nyílt nap a szennyvíztisztító-telepen

Tisztelt Tököliek!
Sokan természetesnek vesszük, hogy ha a csapot megnyitjuk, abból folyik a víz, majd az elhasznált víz, a csatornán elfolyva eltűnik a szemünk elől. Ebből következően hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ami eltűnt a lefolyón, attól végleg megváltunk, a szennyvízelvezető rendszer, valamint a szennyvíztisztító-telepek teszik a dolgukat és ártalmatlanítanak minden káros anyagot, kifogyhatatlan kapacitással és teherbíró képességgel.
Sajnos azonban ez korántsem ilyen egyszerű a szennyvízhálózatokban és a szennyvíztisztító-telepeken, így a Tököli szennyvíztisztító-telepen alkalmazott technológia is rendkívül bonyolult és érzékeny, az üzemeltetés során fokozottan ügyelni kell arra, hogy tisztító képességét ne terheljük túl. Emellett a tisztított szennyvíz, élővízbe bocsáthatóságának is rendkívül szigorú feltételei vannak, ami szintén behatárolja a szennyvíztisztító-telepek hidraulikai és biológiai kapacitását.
Bár ezen létesítmények a nagy közönség számára nem látogathatóak, szeretnénk egy nyílt nap keretén belül betekintést engedni a szennyvíztisztítás mindennapjaiba az érdeklődő lakosok számára. A nyílt nap célja a felhasználók tudatosságának erősítése, mert a felhasználókon múlik, hogy a szennyvízelvezető rendszerbe milyen minőségű szennyvíz kerül.
A nyílt nap időpontja 2022. június 4. (szombat). Az esemény látogatására az előzetesen regisztrált jelentkezők számára lesz lehetőség, ahol a szennyvíztisztításról szóló tájékoztatás csoportosan, szakmai vezetők iránymutatása mellett fog megtörténni.
A nyílt napon való részvétel mindenki számára előzetes regisztrációhoz kötött, tekintettel arra, hogy a területen egyidőben tartózkodó látogatók létszáma korlátozott.
A nyílt napról honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékozódhatnak, ahol ismertetésre kerültek a jelentkezés és a részvétel feltételei (pl: minimális korhatár) egyaránt.
A regisztrációs felület az alábbi linken található: https://www.vizmuvek.hu/hu/rendezvenyek/adatlap/31
Bízunk benne, hogy a kezdeményezésünk eléri célját és minél szélesebb körben felkelti az érdeklődést.
Tisztelettel,

Fővárosi Vízművek Zrt.
Cím: Budapest XIII., Váci út 182.
Postacím: 1397 Budapest, Pf. 512
Web: www.vizmuvek.hu