PM_ÖNKORMÚT_2018/37 (Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítése)

Tököl Város Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című pályázaton, 150 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert.
A fejlesztés célja a tököli önkormányzati tulajdonú belterületi utak minőségének javítása, a korszerű és biztonságos közlekedési feltételek kialakítása.
A projekt keretében a Duna utca, a Kölcsey Ferenc utca és a Mester utca szilárd útburkolatának javítása, a jelenlegi rossz állapotú útpályák, kátyúk javítása, és a balesetveszélyes állapot megszüntetése, valamint az esőelvezetés megoldása valósult meg. Az érintett utcákon jelentős az áthaladó forgalom, több vállalkozás és közintézmény megközelítése történik ezekről az útszakaszokról, ezért fontos a közlekedésbiztonság javítása. Az elnyert 150 000 000 Ft támogatást az Önkormányzat 73 486 799 Ft önerővel egészítette ki. Ebből az összegből mintegy 1957 m út újult meg. A gyalogosközlekedés javítása érdekében a járda több szakaszon is fejlesztésre került, ezzel megteremtve a biztonságos és fenntartható közlekedés lehetőségét. A projekt részeként kerékpártároló került elhelyezésre, valamint fejlesztették az utcák vízelvezetése is fejlesztésre került. A kivitelezési szerződés aláírása 2019. április 23-án került aláírásra, és 2019. augusztus 30-án fejeződött be. A kivitelezési munkákat a VITÉP ’95 Kft., végezte.

A projekt azonosítószáma: PM_ONKORMUT_2018/37
A beruházás megvalósítási helyei: Duna utca, Kölcsey utca, Iskola utca
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 150 000 000 Ft
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

                       

…az élhető kisváros

akadálymentes