50 éves jubileum a Szivárvány Óvodában

Kedves ünnepséggel készült az óvoda vezetője, Marcsa Ferencné, s minden munkatársa a jelentős dátumra.

A 2019-ben megújult, bővített intézmény tetőtéri tornatermében, – melyben a hétköznapokon most a Napsugár Óvoda vendégcsoportjai élnek – tartották a megemlékezést. A meghívott vendégek között voltak jelenlegi és egykori munkatársak, óvodavezetők, s a város vezetői is. A gyermekek táncai, versei magukkal ragadták a nézőket, mindannyian érzelmes időutazást élhettek át.

Dr. Vass Lucia alpolgármester köszöntője is ezt tükrözte, miután felidézte az ebben az óvodában eltöltött éveit.

Hoffman Pál polgármester történeti visszatekintésében elismeréssel beszélt Szusics Péter egykori tanácselnök 1970-es évekbeli sikeres időszakáról, amelynek, mint Művelődési Ház igazgató, részese volt. Felidézte, hogy 1974 januárjában került sor a nagy eseményre, az óvoda átadására, de beszélt arról is, hogy a 74-75-76-os években valósult meg a Művelődési Ház átépítése, a Mozi és az Aradi utcai Általános Iskola megépítése is.

A meghívott vendégekkel folytatott beszélgetésekben felidézte, hogy az óvodák munkáját, miután nem rendelkeztek a jelenlegi önállósággal, Bíró Vince iskolaigazgató és Mózes Józsefné igazgatóhelyettes fogták össze. Az intézmény akkori elindítása is Bíró Vince irányításával történt.  Emelte az ünnep hangulatát, hogy külön köszöntötték Fábiánné Révai Mária nyugdíjas óvodapedagógust, s átadták neki az Aranydiplomát, melyet az 1973-ban szerzett óvodapedagógusi diplomája után kapott. Megemlékeztek a korábbi igazgatók, így Horváth Györgyné Marika, Szilágyi Simonné Mándé, Duldner Albertné Éva, Kiss Tiborné Kurán Teréz, és Schleerné Szegedi Anna munkájáról is.

A kiválóan szervezett nap a gyermekek számára is emlékezetes maradt nemcsak a szereplések, hanem a közös kísérő programok miatt is. Az 50-es szám gyermekek általi kiírása, a légifelvétel, az emlékfa ültetése mind-mind maradandó élmény a résztvevőknek, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

DCIM100MEDIADJI_0078.JPG