A Tököli Lovasfesztivál egy angol szemével

Az Egyesült Királyságból származom, ott házasodtam össze egy magyar hölggyel, így minden magyar dolog nagyon érdekes lett számomra. Amíg nem találkoztam a feleségemmel, Magyarországról való ismereteim csak Puskásig terjedtek és a persze a térképen tudtam, Magyarország hol van.

2023. május 20-án, szombaton a feleségem húga meghívott minket egy lovas fogathajtó rendezvényre Tökölön, amelyet a helyi önkormányzat szervezett, és csodálatos élmény volt. A fogathajtók bemutatója hagyományos bográcsgulyás főzéssel párosult, és izgalmas történelemórát is kaptam a magyar huszárokról; tanulságos és szórakoztató nap volt. Megismerkedtem a magyar kultúra olyan elemeivel, mint a gulyás és a lovas hagyományok, es a huszárvirtus, valamint a derékméretem is nőtt a csodalatos, frissen sütött erdélyi kürtös kaláccsal.

Igazán csodálatos nap volt, szeretnék gratulálni és köszönetét mondani Tököl Város Önkormányzatának az igazi magyar kultúra bemutatásáért, és remélem, hogy még sok ilyen rendezvényre kerül sor.

Steve