Értékes információk energetikai fejlesztésekről

Hoffman Pál polgármester részt vett az MVM csoport Dabason tartott energetikai fórumán. A csoport kiemelt figyelmet fordít az önkormányzatok valós igényeinek megismerésére. AZ új kapcsolattartási folyamatban az általános szerződéses kérdésektől a komplex beruházási javaslatokig minden kezdeményezésre nyitottak a cég vezető munkatársai.

A fórumon Pest megye hét választókerületének FIDESZ-KDNP-s országgyűlési képviselője mellett felszólalt Dukai Miklós a BM államtitkára is. A fórum kiemelt előadója volt dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes asszony, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Nagy figyelem kísérte a magyar kormány energetika politikájáról szóló előadását, melyben hangsúlyozta az importkitettség csökkentésére tett intézkedéseket.

A visszavásárolt földgáztároló kapacitás, mely arányaiban a legnagyobb Európában, komoly biztonságot jelent a vállalkozások és a családok számára egyaránt. Elképesztő növekedésről beszélt a napenergia fejlesztések terén, mely februárban már 6100 megawatt kapacitást jelent.   A háztartási kiserőművek nehézségek elé állítják az országot elsősorban a hálózatot illetően. A kiegyenlítő energiát biztosító gázerőművek kiépítése is nélkülözhetetlen az energiabiztonsághoz. Az előadás érintette a Paksi Atomerőmű új beruházását is. Zárásként a jelenlévők kérdéseire adtak választ az előadók.