EZ TÖKÖL!!!

Hagyományok, generációk együtt, profizmus

Néhány év szünet után Tököl Város vezetése tavaly felélesztette a Tököli Lovasfesztivált. Az idei versenyt már az újonnan alakult Tököli Lovas Egyesülettel közösen szervezték. A versenynap minden várakozást felülmúlóan jól sikerült. A versenyrendezésért folyamatosan ügyködő Gnyálin János és „veterán” versenyzőtársa Pesuth Pál, s az új Tököli Lovas Egyesület vezetői Szécsi Sándor, Tóth Zoltán, Pesuth Antal és Burlovics Attila, Hoffman Pál polgármesterrel együttműködve nagyszabásúvá bővítette a rendezvényt. A profi előzetes reklámozásnak köszönhetően óriási érdeklődést váltottak ki a programok. A közösségek számára meghirdetett főzőverseny, a kisgyermekes családok számára biztosított ugrálóvár, kisvasút, arcfestés, valamint az esti koncertet adó három rockzenekar, a Rock-Onok, Crom és Rock Fanatic együttesek különböző generációk számára biztosítottak kiváló hangulatot.

Bakó János versenyszervező és csapata kiválóan vezényelte le a fogathajtó verseny egyes, kettes és vadászhajtását. A szervezők által biztosított díjak és jutalmak örömöt szereztek a versenyzőknek. A tököli hajtók is kiemelkedően szerepeltek, gyönyörű fogatával, s elegáns megjelenésével Csepelszigeti Adrienn vitte a „pálmát”. Gnyálin János és Pesuth Pál szereplését is nagy tapssal köszönte meg a hozzáértő közönség. Jó volt látni a mosolygó gyermekarcokat, a jó étvággyal falatozó felnőtteket, s este az önfeledten szórakozó „rockereket”.

Fogathajtó verseny első három eredménye:

Egyes fogat:

 1. Kaszás Sándor
 2. Csepelszigeti Adrienn
 3. Fazekas László

Kettes fogat:

 1. Pergel Imre
 2. Ócsai Csaba
 3. Link Gábor

Vadászhajtás egyes fogat:

 1. Csepelszigeti Adrienn
 2. Kaszás Sándor

Vadászhajtás kettes fogat:

 1. Schwartz Béla
 2. Luncz Tímea
 3. Nánai Zoltán

Főzőverseny első három eredménye:

 1. Tököli Gazdák Vadásztársasága
 2. Tököli Szerb Önkormányzat
 3. Mikecz Kálmán Huszár Bandérium, Tököli Horvát Önkormányzat

Köszönjük a szponzori támogatást és segítséget az alábbi cégeknek és magánszemélyeknek:

Tóth Zoltán, Plausin István, Schneider Autóalkatrész, Dunagép Zrt., Radnics Antal, Dányi Beton Kft., Novara Coop Kft., Petranella Kft., BN in Bau Kft., Zsoldos Zöldségház, Szécsi Sándor, Szummer József, Demeter István, Bednanics István, Marlyin András, Tádics Zoltán, Mészáros 2000 Kft., Fuel-Tango Kft., Pető Mini Market, Eötvös Miklós, Dants Péter, Hamar Kertészet, Olasz fagyizó és kávézó, Veranda Pizza, Burlovics Attila, Major József, ERSTO Kft., FER-Trans 96 Kft., Márka Üdítőgyártő Kft., Fred Borozó, Tököl Város Önkormányzata, Tököli Művelődési Központ és Könyvtár.

Fotók: Pióker Zoltán, Horváth László, Burlovics Attila, Kőszeri Ferenc