Gazdaságélénkítők a helyi vállalkozások – A tököli gazdaság köszöni szépen, jól van!

Még a Covid-időszak és az infláció sem rendítette meg a helyi vállalkozásokat. Gazdasági, kereskedelmi területkijelöléseink sikeresek. A vállalkozások munkahelyeket teremtettek, és a helyi adóbevétel növekedéséhez is hozzájárultak. A volt TSZ telepek visszaszerzése, hasznosítása, a PG Ipari Park, a Csépi úti kereskedelmi és ipari területek, az Airport Üzletközpont létrejötte ezen döntések eredménye. További beruházásvonzás várható a repülőtéri logisztikai terület és a Csép út melletti területek kihasználásával. A vállalkozások jelentős kedvezményként kezelik az őket érintő helyi adó mértékek maximálishoz képest 30 %-on tartását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Világvárosok bevált példáinak figyelembevétele hasznos lehet, de nem árt két lábbal állni a földön, s tisztában lenni Tököl valóságos adottságaival.

Több milliárdos járda és kerékpárút építés

A Tescotól a Csépi úti temetőig tartó kerékpárút ígérete megalomániás lufieregetés. Az út, melyről az elképzelés szól, állami kezelésű főútvonal. Nem önkormányzati tulajdon, és az útszakasz több kilométeren Szigethalom közigazgatási területe. A járda- és kerékpárútépítés mellett legalább olyan fontos a biztonságos parkolás megteremtése az út mellett. Ez a jelenlegi műszaki, területi viszonyok között több milliárd forintos költség. Nyilvánvaló, hogy ez nem lehetséges önkormányzati forrásból. Az ígéret a következő 40 év homályába vesző gondolat.