Hagyománnyá vált a Márton-napi lámpás felvonulás

Néhány éve az általános iskola német tagozatos tanulói, s tanáraik kezdeményezésére új eseményként szerveztek felvonulást Márton nap alkalmából az iskolától a Piac térig.

A szülők figyelmességének köszönhetően a gyerekeket, s kísérőiket forró teával és zsíros kenyérrel várták a Szülői Munkaközösség tagjai. Idén november 9-én az óvodások vonultak kislámpácskáikkal a város utcáin. A végcél nekik is a Piac tér volt, ahol kedves műsort mutattak be szüleiknek, s az érdeklődőknek. A Szivárvány Óvoda csemetéi az esti hűvös időben is kiválóan érezték magukat. A Napsugár és Horvát Óvoda gyermekei a csoportszobákban tartották a lámpás felvonulást. A lakótelepi Szivárvány Óvodások a Nyírfaliget idősotthont látogatták meg, ahol az idősek kedves vendéglátásban részesítették a gyerekeket.

Az általános iskolásokhoz másnap már nem volt ilyen kegyes az időjárás, az esti órákban az erős esőzés miatt a Márton-napi felvonulást az iskola belső területein tartották meg. A hangulatot azonban ez sem rontotta el, a gyerekek kiválóan érezték magukat.