Hulladékszállítási tájékoztatás

A hulladék szállítással kapcsolatban tapasztalt problémák és a Polgármesteri Hivatalhoz érkezett bejelentések alapján tájékoztatjuk a tökölieket a kialakult helyzetről, s a kifogástalan szolgáltatás visszaállítása érdekében tett lépésekről.

  1. A hiányos szolgáltatást megtapasztalva természetesen jeleztük a szolgáltató felé a helyzet elfogadhatatlanságát.
  2. A munkaerő problémáik áthidalásáig türelmünket kérték.
  3. A folyamatossá vált probléma miatt Hoffman Pál polgármester telefonon, személyesen és írásban indítványokat tett, s a polgármesteri hivatal vezetése felmérte az esetlegesen szükségessé váló szolgáltatóváltás lehetőségeit.
  4. A változás lehetséges az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláson belüli változtatással, illetve a jelenlegi szerződés alapján a szerződés felmondására december 31. napjával kerülhet sor, amennyiben azt a képviselő-testület 6 hónappal korábban 2022. június 30-ig megteszi.

A felelősségteljes döntés érdekében természetesen szükséges a lehetőségek és az esetleges következmények pontos felmérése. A szolgáltató legutóbbi ígérete szerint 2022. május végére a tököli hulladékszállítási szolgáltatást helyreállítja.

Összegezve tehát, amennyiben a helyzet a társulási szerződés felmondását igényli, arra 2022. június 30-ig kell döntést hozni, ezt követően arra van lehetőség, hogy az alvállalkozó helyett az ÉTH saját szolgáltatását kérjük.