Kedvező hír Törökbálintról – Idén is lesz tüdőszűrés

Örömmel értesítjük a tököli családokat, hogy a Törökbálinti Tüdőgyógyintézettől kapott tájékoztatás szerint mégis megszervezhető Tökölön 2023. évben a tüdőszűrés.

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott. A szűrővizsgálat a 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. A 40 év alatti személyek részére, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a szűrővizsgálat díja 1.700,- Ft, mely a NEAK által országosan meghatározott összeg. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de ahhoz beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulóknál, akiknek az oktatási törvény azt előírja, a vizsgálat szintén ingyenes. Egészségük megóvása érdekében a szűrés javasolt, hiszen alkalmas a betegségek időbeni felismerésére, mivel panasz nélkül is lehet beteg.

A vizsgálat

– helye: Művelődési Központ és Könyvtár (Tököl, Kossuth L. u. 66.)

– ideje: 2023. május 22 – 26.

 Rendelési idő:

– hétfő, szerda: 12:00-18:00

kedd, csütörtök, péntek: 8:00-14:00

Kérjük, hogy megjelenéskor a személyi igazolványt, lakcímkártyát, TAJ kártyát, valamint az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást hozza magával.

 Hoffman Pál  polgármester                     Gaál Ágnes jegyző