Még egyszer az idősellátásról

Nagyon kártékony, hogy egyes facebook csoportokban valótlanságokkal, riogatással próbálják rombolni a tököli szociális ellátórendszer, különösen az idősgondozás iránti bizalmat.

Nem kívánom megismételni a korábbi tájékoztatómat, de kihangsúlyozom, a Polgármesteri Hivatal korrekt módon nemcsak irányítja, de összehangoltan működteti is a szolgáltatást. Nem természetes, hogy képviselői esküt tett emberek a személyes egyeztetések helyett homályos feltevéseket osztanak meg a facebookon.

Megismétlem, hogy munkatársaink tevékenysége megfelel az összes előírásnak. Mindenki tisztességesen és emberségesen végezte a munkáját az udvaron elesett idős néni esetében is. Személyes napi kapcsolatban vagyunk, mert délben visszük a szociális étkeztetés keretében az ebédet (ami nem moslék). A Nyírfaliget Idősotthon péntekenként a házi szociális ellátás keretében (ami a vádaskodók szerint nincs, és mégis van) látogatják, s felmérik a teendőket.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Tököli Szolgálatának munkatársai intézik az állandó szociális otthoni elhelyezést Ráckevén, ahol a 2022-es hiánypótlás után a nyilvántartásba vétel megtörtént.  A várakozási idő alatt a Nyírfaliget Idősotthonban az önkormányzati négy átmeneti férőhely (ami a hamis állítások szerint nincs, – és mégis van!) egyike bármikor elfoglalható.

Ebben az esetben a személyi térítési díj a szociális törvény szerint legfeljebb az ellátott havi jövedelmének 60 %-a.

Az alaptalan vádaskodást visszautasítom, javasolom az intézményi beszámolók megismerését, illetve kérdés esetén a vezető munkatársaink megkeresését.