Kerékpárút fejlesztési tervek

Együtt gondolkodásról szólt a Szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatalba szervezett tanácskozás, melyen Hoffman Pál, Tököl polgármestere is részt vett.

A BFK Budapest Fejlesztési Központ megbízásából a Mobilissimus Kft és Értékterv Kft konzorciuma készíti a „Budapesti agglomerációs kerékpárforgalmi hálózatfejlesztési stratégiát. A cég képviselői a térség polgármestereivel egyeztettek a már korábban bekért kerékpárút javaslatokról. A tervlapok pontosan jelzik a tököli javaslatokat, amelyekről évtizedek óta beszélünk. A tervezés szempontjainál a turisztikai célok mellett a kötöttpályás közlekedés kerékpáros megközelítésének elősegítése is szerepel.

Tököl a repülőtér melletti útszakasz kerékpárúttal bővítését, s egy a Dunai védőgátat felhasználó fejlesztést preferál. Ezek a javaslatok 30éve terítéken vannak, lehetséges, hogy a Szigetszentmiklós Gyártelepi HÉV-fejlesztés új megvilágításba helyezi őket.

Természetesen a harmadik, sikeresen megkezdett turisztikai célú kerékpárút szakasz felújítása is térségi érdek. Bíztató, hogy a Taksony Vezér hídtól a Parkerdei útra Szigethalom is megtette javaslatát. A teljes kör Szigetcsépet is bevonja, mert a 6-os Tököl, Ledina úti, s Csépi úti szakasza után a Szigetcsépi strandot és a Kis-Duna szakaszt elérve alakul ki, s tér vissza a Kis-Dunai hídhoz.