Igényes szórakoztatás a takarékosság jegyében

Időnként felmerül a tököli, s a környékbeli rendezvények, koncertek összevetése, értékelése.

A teljes kép összeillesztéséhez nyújtunk segítséget azzal, hogy készítettünk egy tájékoztatót az elmúlt öt, év tököli koncertjeiről, a nálunk fellépő énekesekről, zenekarokról. Látható, hogy a hiányolt Experidance együttes már két alkalommal lépett fel telt ház előtt a Sportcsarnokban. Először az Ezeregyév, másodszor az Omega zenére készített Gyöngyhajú lány produkcióval. Különböző programok keretében élvezhettük Lajkó Félix, Cimbaliband, Péter Szabó Szilvia, Kiki és az Emelet, Guca Partyzans, 100 tagú cigányzenekar, Pál István „Szalonna”, Monarchia Szimfónikus Zenekar, Herczku Ági, Berecz András, Ferenczy György és a Rackajam, Péter Sramek, Marosi Zoltán, Karaván Együttes, Kalyi Jag, Boban Markovic, Budapest Bár, Veréb Tamás, Rost Andrea, Jessy koncertjeit is.

Ugyanez a helyzet az Ismerős arcok zenekarral is, akik a Wass Albert emléknapon már akkor koncerteztek Tökölön, amikor még messze nem voltak olyan népszerűek, mint most. Ráadásul mind az Experidance, mind az Ismerős arcok együttessel megkötött szerződésünk volt 2020-ban, ami a COVID, illetve Nyerges Attila balesete miatt hiúsult meg.

Rendezvényeink ingyenesek, csak a legutóbbi Summerfest koncertek lettek fizetősek. Jogosan hiányolhatók aktuálisan sikeres zenekarok a tököli palettáról, ehhez viszont tudni kell, hogy ezeknek a gázsija 5 mFt és 8 mFt között mozog. A környezetünkben egyszerűbb koncertek 3-5.000.- Ft körüli, a fesztivál jellegű koncert sorozatok 12-14 ezer forintos napijegy belépővel látogathatók.

Fontos tény még, hogy ezek nem önkormányzati, hanem cégek, vagy magánszemélyek rendezvényei. Nagy kockázatvállalást jelentenek, mert a bevételelmaradás többmilliós, esetenként több tízmillió forintos veszteséget okoz. Arra természetesen nyitottak vagyunk, ha valaki ismert, kedvelt zenekar számára szervezne tököli fellépést saját kockázatára. A Művelődési Központ vagy a Sportcsarnok térítésmentes használatára vonatkozó kérelmet az intézmény vezetők a képviselő-testület számára kezdeményezhetik.

A vendégfellépők, zenekarok felkérésénél célunk az igényes szórakoztatás, s emellett a gondolkodásra, érzelmi azonosulásra késztető zeneiség. Sajnos a megfizethetőség, különösen az utóbbi években komoly szűrőt jelent.