Újabb dilettáns álhír, most az energiafelhasználásról

A tököliek az elmúlt öt évről szóló beszámolókban jelentős környezetvédelmi beruházásokról kaptak tájékoztatást.

A csapadékvíz elvezetés, az illegális hulladékgyűjtés mellett nagy horderejű, 300 mFt-os beruházás volt a sitlerakó rekultivációja. A munkálatok során 200 ezer m3 hulladék került őrlésre, deponálásra. Ez jól illeszkedett a korábbi fejlesztések sorába.

  • Csatornáztuk a Kis-Dunaparti ingatlanokat.
  • Térségi összefogással öt település számára oldjuk meg a szennyvíztisztítást. A TVCS Kft évi 50 mFt-os igénye helyett a Fővárosi Vízművekkel együttműködve 10 év alatt 500 mFt költségvetési támogatási igényt és évi 15 mFt, összesen 150 mFt környezetszennyezési bírságot takarítottunk meg.
  • Az intézmény felújítások során homlokzat és tetőszigeteléssel, korszerű kazánokkal és műanyag nyílászárókkal szintén nagyot léptünk előre.

Az intézmény korszerűsítés, a LED-es közvilágítás és a napenergia felhasználás szintén jelentős környezetvédelmi előrelépés volt, és költségmegtakarítást eredményezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

A fentiek, s a kiváló konzorciumi gázbeszerzési közbeszerzési eljárás eredményezte azt a városunknak viszonylag kedvező szolgáltatási szerződést, amely az energiaválság idején is megfizethető közüzemi díjakat tartalmazott.

A támogatások nem pályázatra, hanem számításokat tartalmazó dokumentumokra, s személyes tárgyalásra épültek. A megemelkedett költségekből vállalt át a kormány. Természetes, hogy ez Tökölön kevesebb volt azon településekhez képest,

  • ahol régi kazánok és nyílászárók vannak,
  • ahol nincs még LED-es közvilágítás,
  • ahol nem használnak napenergiát,
  • s ahol a gázszerződések miatt nem három, hanem nyolcszorosára emelkedtek a gázárak.

Az eltérő számok bizonyítják, a kormány nem tett különbséget kormánypárti és ellenzéki települések között!!

Mindenki a helyzetétől függően számíthatott segítségre.