2023. március 15.

Tököl Város Képviselő-testülete 2023. március 15-én, szerdán az 1848-49-es forradalom és   szabadságharc évfordulójára megemlékezést tartott a Zászlóparkban.

Bosnyák Simonné, az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság tagja köszöntötte a megemlékezés résztvevőit. A Himnusz közös eléneklését követően Hoffman Pál polgármester mondott köszöntőt. Ünnepi szónok Radnics Levente, az ELTE Gazdálkodás Tudományi Karának hallgatója volt.

A megemlékezést követően a Tököli Weöres Sándor Általános Iskola és a Szárny-nyitogató Művészeti Iskola, majd a Tököli Sváb Hagyományőrző Énekegyüttes műsora következett.

A népi ének tanszak diákjai a szabadságharc népzenei emlékei közül Székelyföldi Kossuth-nótákat énekeltek. A Kiskoszorú csoport nagyszerű táncának címe:” Lóra csikós, lóra!” volt. Őket Busch Ildikó és Kakuk Pál tanárok készítették fel. Az ünnepi műsort Pelsőczy László színművész fellépése zárta.

A megemlékezés koszorúzással fejeződött be. Tököl Város nevében Hoffman Pál polgármester és Gergics Illés alpolgármester koszorúzott. Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is koszorú elhelyezésével emlékezett. A Tököli Református Misszió Egyházközség nevében Horváth Dániel és Kálmánné Krémó Csilla, a Fidesz Tököli Szervezete nevében Moór Tibor és Szilágyi Dezsőné, a Tököli Gazdakör nevében ifj. Gabara János helyezett el koszorút.

Díszőrséget a Tököli Mikecz Kálmán Huszárbandérium és a Halászteleki Bocskai István Szakközépiskola Rendészeti Tagozatának hallgatói adtak.