Pontosítás és tájékoztató

Címzés nélküli aláírásokkal fogalmazódott meg megkeresés a Polgármesteri Hivatal felé. Az észrevételek sajnálatos módon komoly tájékozatlanságot mutatnak a konkrét helyzettel, azaz a Kölcsey úti ABC hasznosítási lehetőségeivel kapcsolatban.

Hangsúlyozni kívánom, hogy a tulajdonos és a korábbi bérlők közötti egyeztetés és a lakossági megkeresések folyamatos feladatot jelentettek számunkra. Sajnálatos módon az üzleti veszteség, illetve a változó bérleti díj a felek közötti kapcsolat megszakadásához vezetett.

Miután az épület magántulajdon (korábban sem az önkormányzat volt az eladó), a hasznosítás, bérbeadás vagy értékesítés teljes mértékben a tulajdonos döntése. Közvetítő megbeszéléseimmel természetesen a lakossági ellátás visszaállítására törekedtem. Aktuális információim szerint az épület értékesítésre kerül, az új tulajdonos hasznosítási elképzeléseit nem ismerjük.

A bejelentések tököli lakosságszámra és a más települések üzleti ellátására vonatkozó észrevételei szintén pontatlanok. Az elmúlt évtizedekben sikeres erőfeszítéseket tettünk a tököli családok biztonságos, kényelmes kereskedelmi ellátására.

A mellékletben bemutatom a város területén működő (kiemelve a Kölcsey úti ABC-hez közeli) üzletek hálózatát. Természetesen mindent megteszünk, hogy a jelenlegiek mellett más üzletláncok is jó üzleti lehetőséget lássanak tököli üzletnyitásban, azonban a vásárlóerő, a Covid járvány, a háborús infláció, s az energia és termékár emelkedés az élelmiszer kereskedésben sem segíti a kockázatos új befektetéseket.

Hoffman Pál polgármester

Boltok elhelyezkedése Tökölön